“Нехай щастить!” З України завернули двох росіян із георгіївськими стрічками

 

Співробітники Державної прикордонної служби України відмовили двом громадянам Росії у перетині кордону України та посадили їх на літак у зворотньому напрямку. Причиною стала їхня відмова зняти з валіз заборонену в Україні символіку – георгіївську стрічку.

Як передає “Новинарня“, інцидент стався ввечері в четвер, 3 травня, в аеропорту “Бориспіль”. Про це повідомив речник ДПСУ Олег Слободян.

“Нехай щастить! Учора ввечері до аеропорту “Бориспіль” із Мінська прилетіли двоє молодих людей, чоловік та жінка, громадяни РФ. Обоє прибули з приватною метою, мали достатньо коштів для перебування в Україні та зворотні квитки. Але на багажі туристів були прикріплені георгіївські стрічки, які заборонені в Україні”, – розповів Слободян у “Фейсбуці”.

Фото: ФБ Олег Слободян

“На прохання прикордонників зняти цю символіку громадяни РФ відреагували негативно. В зв’язку з цим прикордонники відмовили даним особам в перетині кордону і зворотнім рейсом вони повернулися до Мінська”, – зазначив представник ДПСУ.

 ​Він додав, що “українці раді усім гостям країни, але кожен, хто планує відвідини іншої країни, повинен усвідомлювати, що він повинен поважати її громадян та виконувати її закони”.

Як інформувала “Новинарня“, 12 червня 2017 року – в День Росії (державне свято РФ) президент України Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою закон про заборону георгіївської стрічки як символу російської агресії.
У Кодексі про адміністративні правопорушення з’явилася стаття за “виготовлення і пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки”. За її носіння або демонстрацію стрічки передбачене покарання – штраф від 850 до 2550 гривень. За повторне порушення протягом року штраф може зрости до 5100 гривень. Також щодо порушника може бути застосований адміністративний арешт на 15 діб.

Читайте також:
Білоруску на Волині оштрафували за георгіївську стрічку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна