Білоруску на Волині оштрафували за георгіївську стрічку

 

Громадянка Білорусі має cплатити штраф у розмірі 850 гривень плюс ще 353 гривні судового збору за публічну демонстрацію забороненої в Україні георгіївської стрічки.

Про це повідомила 20 лютого білоруська служба “Радіо Свобода“.

У разі, якщо білоруска відмовиться виплатити встановлений судом штраф, з її примусово стягнуть подвійний розмір штрафу – 1700 гривень.

Протокол про правопорушення відносно мешканки міста Кобринь склали під час перетину нею кордону в прикордонному пункті “Доманове” (Волинська область). Георгіївська стрічка була прикріплена на антену її автомобіля Volkswagen Passat.

Це вже другий випадок залучення до адміністративної відповідальності громадян Білорусі за використання георгіївської стрічки. Цього року в січні білорус у Карпатах заплатив максимальний штраф.

Як інформувала “Новинарня“, у травні 2016 року Верховна Рада України схвалила закон, який передбачає штраф за виготовлення і пропагандистське використання георгіївських стрічок, що є символом російської воєнщини.
Їх публічне використання, демонстрація або носіння карається штрафом в розмірі від 850 до 2550 гривень.
При повторному порушенні закону покарання більш жорстке – штраф до 5100 гривень або арешт на 15 діб з конфіскацією пропагандистських матеріалів.

Читайте також:
Громадянці Молдови на “Ягуарі” з георгіївською стрічкою заборонили
в’їзд в Україну на три роки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна