Громадянці Молдови на “Ягуарі” з георгіївською стрічкою заборонили в’їзд в Україну на три роки

 

Громадянці Молдови, яка перетинала кордон на “Ягуарі” з георгіївською стрічкою в салоні, заборонили в’їзд до України строком на 3 роки.

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, у вівторок, 10 жовтня, прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили георгіївську стрічку в автомобілі Jaguar 29-річної громадянки Молдови, яка прямувала з Кишинева через пункт пропуску “Кучурган”.

В ДПСУ зазначають, що про виявлення особи, в діях якої містяться ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого до ст. 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки), поінформовано працівників Національної поліції.

“Крім того, оскільки жінка не змогла пояснити мету своєї подорожі до нашої держави, було прийнято рішення про заборону їй в’їзду строком на 3 роки”, – йдеться в повідомленні.

В ДПСУ також нагадали, що минулого тижня був зафіксуваний схожий випадок. Тоді в автомобілі громадянина Молдови прикордонники теж виявили георгіївські стрічки і, крім цього, ще й проросійську символіку.

“Про цей факт було повідомлено Національну поліцію, а громадянин за результатами співбесіди отримав заборону в’їзду на територію України терміном на три роки”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляла “Новинарня“, 16 травня Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки”.

Кодекс доповнено новою статтею 173, якою передбачено накладення штрафу у розмірі від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією “георгіївської” (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення, за публічне використання, демонстрацію або носіння стрічки чи її зображення.
За ті ж повторні дії передбачено накладення штрафу у розмірі від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією стрічки або предметів, що містять її зображення.

21 травня президент Порошенко заявив, що одразу після отримання з парламенту підпише цей закон. “Тому що це не є символіка Другої світової, ця символіка – символ агресії проти України 2014-2017 років. Тому що обвішані цими стрічками бойовики вбивають наших воїнів кожного дня і ночі, і прямо зараз, поки ми тут, вони теж цілять в українських воїнів”, – наголосив він.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна