На виїзді з окупованого Криму затримали чоловіка з георгіївською стрічкою

 

Прикордонники контрольного пункту “Каланчак” на адмінмежі у неділю, 9 червня, затримали українця, який приїхав із окупованого Криму.

Причиною затримання стала “георгіївська стрічка”, а після детальної перевірки з’ясувалося, що чоловік розшукується за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

“Учора у контрольний пункт “Каланчак” із Криму в напрямку материкової частини України прибув українець, в якого прикордонники спочатку виявили в паспорті заборонену георгіївську стрічку. Чоловік повідомив про те, що вона заборонена в Україні, він нібито не знав. Також під час перевірки документів прикордонники встановили, що громадянин розшукується правоохоронцями Чернігівської області за вчинення злочину, передбаченого частиною 1 ст. 121 КК України “Умисне тяжке тілесне ушкодження”, — зазначили прикордонники.

Окрім того під час опитування прикордонники встановили, що “цей громадянин, перебуваючи в Криму, здійснив виїзд до Російської Федерації через так званий Керченський міст”.

“Тобто порушив державний кордон, відповідальність за яке передбачено статтею 204-2 КУпАП”, — додали у ДПСУ.

На порушника військовослужбовці склали адмінпротокол та передали представникам Національної поліції.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно з України завернули двох росіян із георгіївськими стрічками.

Читайте також:
“Два засуджені на сто доларів”. Поліція відзвітувала про рік заборони георгіївської стрічки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна