Філарет через суд хоче поновити статут УПЦ КП

 

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Міністерства культури України щодо скасування наказу цього відомства в частині втрати чинності реєстрації у новій редакції статуту «Київської патріархії Української православної церкви Київського патріархату».

Про це у вівторок, 2 липня, інформує пресслужба суду.

Позивачем є «Українська православна церква Київського Патріархату».

«Разом із позовною заявою було подане клопотання про забезпечення позову, де позивач просить негайно зупинити дію оскаржуваного наказу в частині втрати чинності наказів Міністерства про статути УПЦ КП. Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження та щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову», – йдеться в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“,  20 червня у Володимирському соборі Києва збори під головуванням почесного патріарха ПЦУ Філарета вирішили відновити існування ліквідованої церкви УПЦ КП і скасувати визнання Православної церкви України. У ПЦУ рішення цього зібрання одразу ж назвали “юридично нікчемним”.

24 червня Православна церква України на Синоді позбавила почесного патріарха Філарета прав єпархіального архієрея. Також Синод підпорядкував митрополитові Київському і всієї України Епіфанію безпосередньо всі парафії та монастирі Києва, які до 15 грудня 2018 року були підпорядковані УПЦ КП.

Читайте також:
Філарет каже, що співпраця з КДБ – не гріх. І розповів про контакт з СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.