Чехія обмежила польоти російських авіакомпаній

 

Низка російських авіакомпаній, зокрема російський національний авіаперевізник “Аерофлот“, заявили про анулювання значної частини рейсів до Чехії.

Про це у вівторок, 2 липня, пише “Європейська правда”.

“Попри те, що “Аерофлот” має всі технічні можливості для забезпечення рейсів, чеська авіаційна влада ухвалила рішення скасувати дозвіл на виконання рейсів“, – йдеться в повідомленні на сайті авіакомпанії. Причину такого рішення чеської влади в “Аерофлоті” не уточнили.

У зв’язку з цим російський перевізник скасував більшу частину рейсів за маршрутом Москва-Прага-Москва, запланованих на 2 липня. Водночас, “Аерофлот” продовжить виконувати два рейси до Праги, якими можуть скористатися пасажири скасованих рейсів.

Також пасажири скасованих рейсів будуть перенаправлені на рейси інших авіакомпаній.

Окрім того, як повідомляє “Інтерфакс”, чеська влада з 2 липня анулювала дозволи на рейси авіакомпанії “Победа” (“дочка” “Аерофлоту”) з Москви в Карлові Вари.

“Уральські авіалінії” повідомили, що на невизначений термін затримуються рейси Єкатеринбург-Прага і Жуковський-Прага та у зворотній бік з 2 липня. У компанії повідомили, що це сталося у зв’язку з рішенням авіаційної влади Чехії анулювати раніше видані дозволи на польоти.

Як повідомило журналістське джерело, у Празі вирішили обмежити польоти російських авіакомпаній в Чехію, оскільки були незадоволені умовами за транссибірськими маршрутами для чеського національного перевізника.

Як інформувала “Новинарня“, Чехія засудила візит свого депутата-комуніста в “ДНР”.

Читайте також:
Україна і Чехія започаткують майданчик для діалогу з історичних питань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна