“Підла спроба зірвати переговорний процес”, – Зеленський про обстріл санітарного авто

 

Президент України Володимир Зеленський назвав обстріл санітарного автомобіля в районі Водяного “ганебною і підлою спробою” зірвати важкий переговорний процес щодо припинення вогню на Донбасі.

Про це він написав у своєму “Фейсбуці” під час перерви в перельоті до Канади, де з 1 по 3 липня перебуватиме з візитом.

“Щойно приземлилися на дозаправку. Дізнався сумну новину з Донбасу. Двоє загиблих, один поранений. Обстріл санітарного автомобіля у Водяному – порушення норм міжнародного гуманітарного права, ганебна й підла спроба зірвати важкий переговорний процес із припинення вогню на Донбасі“, – написав Зеленський.

Зеленський наголосив, що “Україна завжди діяла і сьогодні діє в рамках міжнародних домовленостей і міжнародного права”.

“Закликаю наших партнерів у Європі та США належним чином відреагувати на дії, що аж ніяк не наближають нас до миру”, – додав президент України.

Як інформувала “Новинарня“, 1 липня близько 10:50, під час виконання військовими медиками ООС завдань з евакуації пораненого в районі населеного пункту Водяне, російські окупанти цинічно та підступно обстріляли санітарний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил. Бойовики поцілили у санітарний автомобіль“Хаммер” з ПТКР.

В результаті прямого попадання протитанкової керованої ракети бойовиків один військовослужбовець загинув на місці. Ще двоє військовослужбовців ООС – отримали поранення. Одна з поранених, військовий медик Ірина Шевченко, перебувала в критичному стані.
За кілька годин стало відомо, що тяжко поранена померла від отриманих поранень. 

Командування Об’єднаних сил наголошує, що обстріл санітарних автомобілів є порушенням міжнародного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права. Підступний обстріл санітарного автомобіля з боку російських окупаційних підрозділів є черговим свідченням того, що окупанти не дотримуються жодних міжнародно-правових норм.

Читайте також:
Під Водяним унаслідок обстрілу санітарного авто загинули морпіхи Ірина Шевченко та Сергій Майборода

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна