СБУ передала військовій прокуратурі дезертира Великого, що його привіз з ОРДЛО Медведчук

 

Працівники Служби безпеки України передали слідчому військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Дмитра Великого – одного зі звільнених ОРДЛО 28 червня громадян України, який обвинувачується в дезертирстві.

Про це в суботу, 29 червня, повідомив пресцентр СБУ.

“Після прильоту в аеропорт «Київ» співробітники СБ України дали можливість громадянину зустрітися з батьками у Павлоградському районі Дніпропетровщини. Після чого у відповідності до чинного законодавства він був переданий СБУ слідчому військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону, який веде цю справу”, – сказано в повідомленні з Володимирської.

У спецслужбі підкреслили, що жодних порушень прав громадянина при супроводженні до військової прокуратури не відбувалося.

Дмитро Великий. Кадр відео

Рішення щодо подальших процесуальних дій прийматиме військова прокуратура.

Зазначається, що чоловік перебуває в Україні у розшуку за підозрою у вчинені злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України (Самовільне залишення військової частини або місця служби).

Як інформувала “Новинарня“, домовленість про передачу утримуваних в ОРДЛО громадян України була досягнута 27 червня в Мінську під час переговорів політика Віктора Медведчука (кума Путіна) з ватажками “ДНР/ЛНР” Денисом Пушиліним і Леонідом Пасічником.
Вони прилетіли в Україну приватним літаком Медведчука з Ростова через Мінськ удень 28 червня.

Після прибуття до Києва Дмитро Великий розповів журналістам, що його утримували в Макіївській колонії, він почувається добре.
“Там ще багато наших хлопців залишилося. Серед них Рома Писанець, який займався радіоелектронною розвідкою, Валерій Матюшенко, який передавав дані до СБУ. Дуже багато хлопців там, які допомагали Україні”, — сказав Великий.
За його словами, в колишньому місці утримування зараз перебувають близько 20 українців.

Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська в аеропорту підтвердила, що Дмитро Великий раніше був оголошений в розшук за підозрою у дезертирстві.

За даними ЗМІ – Дмитро Великий, 1988 р.н. – дезертир із лав Збройних сил України. Після переходу на бік “ЛНР” він поїхав на заробітки в Росію. Значиться в базі “Миротворця”.
Сепаратисти його затримали 2017 року й засудили до 15 років позбавлення волі нібито за “тероризм”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна