Зеленський обурився, що Медведчук згадує про полонених тільки під вибори

 

Президент Володимир Зеленський дорікнув куму Володимира Путіна Віктору Медведчуку за те, що той згадує про полонених у Росії та на окупованих територіях лише перед виборами.

Про це Зеленський заявив на брифінгу в четвер, 27 червня.

За його словами, він жодного разу не спілкувався з Медведчуком і не розуміє, чому у великої незалежної країни мають бути такі посередники.

“Він знає моє ставлення до цього питання… Це дуже важливе питання, чому піднімається питання повернення полонених, чому піднімається питання про припинення війни з його сторони тільки під вибори?” – зауважив Зеленський.

Раніше цього ж дня Медведчук зустрівся у Мінську з ватажками так званих “ДНР” і “ЛНР” Денисом Пушиліним та Леонідом Пасічником.

На зустрічі ватажки бойовиків заявили, що у п’ятницю передадуть Медведчуку в Мінську чотирьох людей. Російські ЗМІ назвали це “жестом доброї волі” з боку Пушиліна й Пасічника.

Медведчук на брифінгу, який показав канал його медіахолдингу “112 Україна”, дав зрозуміти, що вів переговори з особистої ініціативи – і звільнення буде одностороннім.

Згодом соратник Медведчука по партії “Опозиційна платформа – За життя” Вадим Рабинович оприлюднив у “Фейсбуці” список із чотирьох імен полонених, яких бойовики у п’ятницю передадуть в Мінську Медведчуку.

У ньому значаться Дмитро Великий, Яків Веремейчик, Едуард Міхеєв та Максим Горяінов.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна