Глави США й КНР домовилися поновити торговельні переговори і не вводити нові мита

 

Голова Китаю Сі Цзіньпін та президент США Дональд Трамп на полях саміту G20 в Осаці домовилися поновити переговори з питань торгівлі між двома країнами та не вводити нові мита.

Про повідомляє “Сіньхуа“, під час двосторонньої зустрічі лідери досягли згоди про відновлення торгово-економічних консультацій. У свою чергу Трамп запевнив, що Вашингтон не вводитиме нові мита по відношенню до китайського експорту.

Зазначається, що сторони домовилися обговорити “конкретні питання”.

Перед зустріччю з лідером КНР Трамп заявив, що Вашингтон відкритий для торгової угоди з Китаєм.

“Насправді, я думаю, що ми були дуже близькі (до підписання угоди)… Але це було б історично, якби ми могли укласти угоду про справедливу торгівлю. Ми повністю відкриті для цього”, – сказав Трамп у кулуарах зустрічі “Великої двадцятки”.

Сі Цзіньпін у свою чергу перед зустріччю заявив Трампу про готовність обговорити ключові проблеми у відносинах. “Незважаючи на зміни міжнародної ситуації, основний факт залишається незмінним: і Китай, і США отримують вигоди від співпраці і програють від конфронтації”, – сказав глава КНР.

На прес-конференції по завершенню саміту G20 Дональд Трамп також заявив, що вирішив зняти обмеження з китайської компанії Huawei.

За словами Трампа, після зустрічі з Сі Цзіньпіном він розпорядився відновити поставки американськими підприємствами технологічної продукції для Huawei.

Читайте також:
США розглядають різні варіанти у справі поставки в Туреччину комплексів С-400 з РФ, – Трамп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна