Офіційно: Росія забирає своїх “військових експертів” з Венесуели

 

Росія забирає своїх військових техніків із Венесуели.

Про це повідомило російське посольство у Каракасі 26 червня, передає “Радіо Свобода”.

Російські фахівці перебували у Венесуелі останні три місяці, надаючи технічну допомогу за контрактами у військово-технічній сфері.

Загалом Москва відправила до Венесуели близько 100 військових експертів. У посольстві наголосили, що мова йде не про «російську військову присутність, а лише про виконання робочих контрактів».

Як інформувала “Новинарня“, у березні до Каракаса прибули два літаки Міністерства оборони Росії – Іл-62 і один з найбільших транспортних літаків у світі Ан-124. Адміністрація президента США Дональда Трампа звинуватила Кремль у спробі втрутитися у внутрішні справи Венесуели, однак російське Міністерство закордонних справ заявило, що літаки перевозили тільки фахівців, які обслуговували контракти на продаж зброї.

У січні лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом, звинувативши Ніколаса Мадуро в узурпації влади. Гуайдо підтримують США і понад 50 інших країн, тоді як Мадуро підтримує Росія і Китай.

Читайте також:
У Венесуелі військові Мадуро переїхали маніфестантів на броньовиках. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна