ПАРЄ має намір зняти з РФ залишки санкційного тиску

 

Минулої ночі профільні комітети ПАРЄ, що розглядали питання повноважень делегації РФ, ухвалили рекомендацію підтвердити їх навіть без мінімальних санкцій, що лишалися дозволеними після понеділкового рішення асамблеї.

Про це повідомляють зі Страсбурга журналісти, які мали змогу ознайомитися з рішеннями комітетів.

Моніторинговий комітет ПАРЄ, який розглядав питання порушень принципів Ради Європи з боку РФ та членів російської делегації, не знайшов підстав для того, щоби пропонувати асамблеї накладати на росіян будь-які обмеження.

Регламентний комітет, що розбирався із присутністю у складі делегації РФ депутатів, що голосували за анексію Криму, а також тих, хто були обрані з урахуванням голосів кримчан, взагалі відмовився від доповіді.

За цих обставин повноваження депутатів від РФ майже гарантовано будуть підтверджені навіть без тих обмежень, які лишалися доступними після скандального понеділкового рішення ПАРЄ.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на вівторок, 25 червня, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу без виконання будь-яких вимог.

Колишній президент України Петро Порошенко відреагував на рішення ПАРЄ щодо скасування режиму санкцій відносно Російської Федерації. Реакція чинного глави держави Володимира Зеленського поки що (станом на 11:30 25 червня) відсутня.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликає скликати загальнонаціональні збори на майдані Незалежності в Києві в День Конституції через рішення ПАРЄ ускладнити процедуру застосування санкцій, зокрема, стосовно Росії.

Українська делегація на знак протесту залишила залу засідань Парламентської асамблеї Ради Європи, небайдужі українці та друзі України влаштували акцію протесту.

Читайте також:
“Вони і після цього нас повчатимуть?” Реакція соцмереж на прощення ПАРЄ Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна