Суд у Вірменії повернув під арешт екс-президента Кочаряна

 

Апеляційний кримінальний суд Вірменії скасував рішення суду першої інстанції про звільнення з-під варти колишнього президента країни Роберта Кочаряна, обвинуваченого в поваленні конституційного ладу, і постановив знову помістити його під арешт.

Про це 25 червня повідомило агентство Tert.am.

Екс-глава Вірменії (1998–2008) та його захисники не були присутні на проголошенні рішення суду. У заяві адвокатів Кочаряна цей крок названо “порушенням принципів конкурентного судового процесу”. Адвокати оскаржуватимуть рішення суду про повторний арешт колишнього президента.

Як інформувала “Новинарня“, в липні 2018 року Апеляційний кримінальний суд Вірменії прийняв рішення заарештувати другого президента Вірменії Роберта Кочаряна. У травні 2019 року було арештовано його майно.

Кочарян обвинувачують у порушенні конституційного ладу в справі про розгін демонстрації 1 березня 2008 року в Єревані після президентських виборів (ч. 1 ст. 300.1 кримінального кодексу Вірменії).
Тоді під час масових акцій протесту, які спалахнули після оголошення про перемогу Сержа Саргсяна, відбулися зіткнення між силовикам і демонстрантами. Вранці 1 березня поліцейські напали в Єревані на опозиційних демонстрантів. Відбулися зіткнення, в результаті яких 10 осіб загинули, сотні отримали поранення.
Тоді президент Роберт Кочарян зі схвалення парламенту Вірменії запровадив 20-денний надзвичайний стан, який забороняв проведення демонстрацій і серйозно обмежував свободу ЗМІ.
Через 11 років після цих кривавих подій обставини загибелі людей залишаються нез’ясованими.

Читайте також:
Лідер протестів Пашинян став прем’єр-міністром Вірменії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна