Суд у Вірменії заарештував екс-президента Кочаряна

 

Суд у Єревані прийняв рішення заарештувати екс-президента Вірменії Роберта Кочаряна, підозрюваного у поваленні конституційного ладу.

Як повідомляє видання NEWS.am, рішення 27 липня ухвалене суддею Ваче Маргаряном, який задовольнив відповідне клопотання органу попереднього слідства.

Адвокати Кочаряна заявили про намір оскаржити таке рішення.

Напередодні другого президента Вірменії Роберта Качаряна (1998-2008) звинуватили у поваленні конституційного ладу у справі про розгін демонстрації 1 березня 2008 року в Єревані після президентських виборів (ч. 1 ст. 300.1 кримінального кодексу Вірменії).
Тоді під час масових акцій протесту, які спалахнули після оголошення про перемогу Сержа Саргсяна, відбулися зіткнення між силовикам і демонстрантами. Вранці 1 березня поліцейські напали в Єревані на опозиційних демонстрантів. Пізніше відбулися зіткнення, в результаті яких 10 осіб загинули, сотні отримали поранення. Через 10 років після цих кривавих подій обставини загибелі людей залишаються нез’ясованими.

Сполучені Штати закликали Єреван провести “серйозне розслідування” у “справі 1 березня”.
Донедавна правляча Республіканська партія Вірменії назвала обвинувачення “проявом політичного переслідування, яке з правової точки зору просто абсурдне”.

Читайте також:
Лідер протестів Пашинян став прем’єр-міністром Вірменії

26,5 років Карімова та інші “найтриваліші” президенти екс-СРСР. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна