ОСи показали, як з ПТРК нищитимуть ворожу броню. ВІДЕО

 

На одному з військових полігонів Донеччини пройшли дводенні змагання серед бойових розрахунків протитанкових ракетних комплексів та протитанкової артилерії ООС.

Ефектне відео цього дійства в понеділок, 24 червня, поширює пресцентр ООС.

Винищувачі ворожих танків та бойових броньованих машин зі складу Об’єднаних сил змагались у двох номінаціях: спортивній та професійній.

“У перший день воїни ООС повинні були у складі бойових розрахунків подолати півкілометрову дистанцію із численними перепонами. Ускладнювало проходження смуги те, що вправа виконувалась у повному бойовому спорядженні. Потрібно було не лише швидко пробігти певні відрізки дистанції, але й комбінувати силові та анаеробні вправи. Зокрема, переносити ящики з боєприпасами, у протигазі подолати умовно заражену ділянку місцевості, вразити ціль пострілом з автомата, кидати гранати на влучність та наприкінці дистанції провести медичну евакуацію постраждалого з підбитої техніки за допомогою евакуаційних строп”, – йдеться у повідомленні.

Другий день був присвячений демонстрації професійних навичок та виконанню практичних стрільб. Бойові розрахунки та екіпажі ПТРК «Штурм», «Конкурс», «Фагот», «Стугна-П», а також гарматні розрахунки протитанкової артилерії МТ-12 «Рапіра» по черзі виконували практичні стрільби по цілях.

Під час змагань “протитанкісти” продемонстрували високий рівень бойової готовності до застосування ПТРК та артилерії проти броньованих цілей противника.

Підбиваючи підсумки заходу, командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський наголосив на важливості підтримання високого рівня практичних професійних навичок особового складу протитанкових підрозділів, а також нагородив учасників змагань.

Як інформувала “Новинарня“, ОСи показали зразкову аеромедичну евакуацію пораненого.

Читайте також:
І гримнула “Стугна”. ОСи показали знищення ворожого бронетягача під Сокільниками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна