ОСи показали зразкову аеромедичну евакуацію пораненого. ФОТО, ВІДЕО

 

Прес-центр операції Об’єднаних сил оприлюднив відео і фоторепортаж про аеромедичну евакуацію пораненого та хворих бійців з району проведення ООС, яку провели військові медики.

Як зазначили в прес-центрі, спершу бійцям надали невідкладну медичну допомогу передові групи лікарсько-сестринських бригад, які знаходяться найближче до районів бойових дій.

Далі поранених доправили до 65-го військового мобільного шпиталю, де провели їм необхідні заходи з оперативного втручання та стабілізації.

Оцінивши стан військовослужбовців, прийняли рішення про їх перевезення гелікоптером Мі-8МТ у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону в Харкові.

Фоторепортаж прес-центру ООС:

Богдан - саневакуація ООС Богдан - саневакуація ООС 1 вертоліт - саневакуація пораненого ООС _1 вертоліт - саневакуація пораненого ООС вертоліт - саневакуація ООС _1 вертоліт - саневакуація ООС
<
>

“Кілька днів тому один військовослужбовець отримав мінно-вибухове ураження на передовій, – розповів начальник медичної частини старший лейтенант медичної служби Андрій Юшко. – Це множинні поранення верхніх та нижніх кінцівок, тулуба, а також проникаючі поранення. Зараз його стан стабільний, його вже чекають у Харкові, де він проходитиме подальшу діагностику та лікування. Крім того, до Військово-медичного клінічного центру також були доставлені військовослужбовці з травмами та соматичні хворі”.

За словами полковника медичної служби Павла Пилипенка, нині в районі проведення операції Об’єднаних сил військові медики забезпечені сучасними реанімобілями для потреб військових.

“Саме вони дозволяють безпечно та оперативно доставляти поранених у визначений район, адже час у подібних випадках має вирішальне значення”, – ідеться в повідомленні прес-центру ОС.

“Нині військові медики роблять усе, аби мінімізувати ризики, тож і бійці на передовій, і їхні рідні вдома мають бути впевнені, що про них потурбуються в разі чого, оперативно нададуть медичну допомогу і навіть викличуть вертоліт”, – зазначили в штабі.

Як інформувала “Новинарня“, 21 вересня Генштаб ЗСУ та Міноборони презентували створюють єдину систему медичної евакуації, яка має запрацювати в повну силу до червня 2019 року. Експериментальний підрозділ, який об’єднає весь “медевак” ООС, формується на базі 65-го мобільного госпіталю.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна