І гримнула “Стугна”. ОСи показали знищення ворожого бронетягача під Сокільниками

оновлено

У середу, 30 січня, підрозділи Збройних сил України в районі Кримського знищили бронетягач бойовиків “ЛНР” із зенітною установкою, застосувавши протитанковий ракетний комплекс українського виробництва “Стугна-П”.

Як передає “Новинарня“, про це 31 січня повідомив прес-центр Об’єднаних сил.

За даними “Новинарні“, постаралися “ПТУРисти” 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, які тримають оборону під Кримським.

В ОС розповіли, що напередодні ворог вдався до чергової провокації на напрямку Сокільники–Кримське, що на Луганщині, та розпочав обстріл наших оборонців, застосовуючи мінометну батареєю та зенітну установку ЗУ-23-2, яка була встановлена на МТЛБ-У (багатоцільовий легкоброньований транспортер).

“Воїни, що обороняються на зазначеному напрямку, мають у частині два добре підготовлені підрозділи: маневрену вогневу групу, призначену для боротьби з артилерійськими та мінометними батареями ворога та підрозділ винищувачів танків, на озброєнні якого є сучасні ПТРК “Стугна-П” і “Корсар”. Зазначені підрозділи добре підготовлені, особовий склад пройшов бойове злагодження ще до прибуття в район проведення операції Об’єднаних сил”, – розповіли в прес-центрі.

За лічені хвилини після початку ворожого обстрілу маневрена вогнева група завдала удар у відповідь, а розрахунок української “Стугни-П” здійснив пуск ракети по ворожому броньованому об’єкту, з якого вівся обстріл.

Як розповіли у штабі, результат наших дій у відповідь:

  • мінометна батарея ворога подавлена;
  • МТЛБ-У ворога разом з розрахунком зенітної установки ЗУ-23-2 знищено;
  • особовий склад розрахунку “Стугна-П” поданий до нагородження.

Прес-центр поширив фото моменту знищення “мотолиги”.

Раніше в прес-центрі ООС поінформували, що по всьому фронту 30 січня було зафіксовано сім ворожих обстрілів. Українські війська завдавали ударів у відповідь. За даними розвідки, 30 січня двох окупантів знищено, троє отримали важкі поранення.
Внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних не постраждав.

“Стугна-П” — український протитанковий ракетний комплекс другого покоління, розроблений київським конструкторським бюро “Луч”.
Комплекс є напівавтоматичним, із системою наведення по лазерному променю. “Стугна” використовує ракети калібрів 130 мм або 152 мм, що встановлюються на комплекс у контейнері.
Оператор може керувати комплексом дистанційно з пульту, який виноситься на відстань від 50 м.
ПТРК “Стугна-П” був прийнятий на озброєння Міністерством оборони України 12 квітня 2011 року.

Нагадаємо, раніше “Санта Клаус” зі знаменитого новорічного ролика 10-ї бригади попросив про допомогу.

Читайте також:
Герой України, десантник Соснін: У першому бою підбили ворожу МТЛБ,
завантажену боєприпасами. Вони рвалися добу

ООС: 10-та гірсько-штурмова бригада показала “випуск драконів” у бік сепарів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна