На Донеччині страйкують гірники – перекрили дорогу

 

У Донецькій області на шахті “Південнодонбаська №1” та частково на шахті імені Сургая в неділю, 23 червня, страйкують гірники. Вони вимагають виплатити 35 мільйонів гривень заборгованості із зарплати. Вони перекрили трасу біля міста Вугледар.
Про це “Громадському радіо” розповів голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

“О 8-й ранку вони розпочали конференцію трудового колективу, де прийняли рішення вступити в трудовий конфлікт у зв’язку з невиплатою заробітної плати і складним фінансово-економічним становищем на підприємстві”, — сказав Волинець.

Гірники планують продовжити страйкувати і завтра.

“Люди у відчаї продовжують перекривати дорогу в Донецькій області. Спеціальні транспортні засоби пропускають – пожежних, військових, швидку. Намагаються частково пропускати автобуси та транспорт, у якому перебувають діти”, — зазначив голова НПГУ.

Як заявили 22 червня в “Укренерго”, у червні на тлі спеки запаси вугілля на складах ТЕС зменшились майже на 10%. Через спеку, брак вугілля та ремонтні роботи на теплоелектростанціях компанія може впровадити графіки аварійного відключення електроенергії.

Читайте також:
Шахтарі отримають заборговану зарплату за лютий-квітень, – АП

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна