Шахтарі отримають заборговану зарплату за лютий-квітень, – АП

 

Працівники державного підприємства “Львіввугілля” “найближчим часом” отримають виплату заборгованості по заробітній платі за лютий-квітень.

Про це заявив представник президента у Кабінеті Міністрів Андрій Герус, повідомляє прес-служба президента.

«Вже сьогодні на ДП «Львіввугілля» зайдуть кошти за паливо, що почало відвантажуватися споживачам, і сьогодні ж, максимум завтра, всі борги перед шахтарями за лютий – квітень будуть повністю погашені», – сказав він.

Крім того, на контролі президента, переконують  у прес-службі, перебуває ситуація на ДП «Волиньвугілля», де, за словами Геруса, до 20 червня також має бути повністю погашено заборгованість із заробітної плати перед 1200 гірниками за квітень поточного року.

Водночас представник глави держави в уряду додав, що президент не має повноважень здійснювати управління вугільною галуззю та її підприємствами.

Як нагадали в АП, про затримку з виплатою заробітної плати главі держави розповіли гірники шахти «Лісова» ДП «Львіввугілля», яку Володимир Зеленський відвідав наприкінці травня у зв’язку з аварією.

Станом на початок червня заборгованість шахтарям за лютий – квітень поточного року становила 216 млн гривень.

Як інформувала “Новинарня“, на Львівщині гірники перекрили дорогу: їм заборгували зарплату.

Читайте також:
На Донеччині під час аварії на шахті загинув гірник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна