“За неявку”. Філарет звільняє настоятеля монастиря в Києві, бо той не прийшов на “собор”

 

Колишній патріарх УПЦ Київського патріархату Філарет видав розпорядження про звільнення намісника Свято-Феодосіївського монастиря у Києві архимандрита Макарія (Папіша) і призначення на його місце архимандрита Андрія (Маруцака), який був у монастирі насельником.

Про це в п’ятницю, 21 червня, інформує “ВВС-Україна”.

Намісник монастиря Макарій напередодні відмовився брати участь у так званому “соборі” Київського патріархату. Натомість отець Андрій брав участь у цьому заході і Філарет пообіцяв висвятити його у єпископи.

У п’ятницю група людей на чолі з отцем Андрієм прибула в цей монастир поруч з Києво-Печерською лаврою і привезла два документи. Перший – наказ Філарета як Київського патріарха про звільнення намісника Макарія і призначення на його місце архимандрита Андрія.

Філарет наразі є керівником Київської єпархії ПЦУ і в цій якості йому підпорядковувався монастир.

Сам отець Андрій пояснив в коментарі журналістам, що оскільки Київський патріархат продовжує існувати, то і монастир продовжує перебувати у його підпорядкуванні.

“Ситуація така, що фактично монастир архімандрит Макарій з братією захопив через те, що вони хочуть належати ПЦУ”, – сказав він.

Через це, за його словами, на місце викликали поліцію, аби “зафіксувати факт рейдерства”.

“Нехай цей спір вирішують юристи у суді”, – резюмував отець Андрій.

Намісник Макарій зі свого боку сказав журналістам:

“Ми не йдемо у відкол і залишаємось в ПЦУ. Епіфаній затвердив мене вже намісником монастиря”.

Він також наполягає, що УПЦ Київського патріархату вже не існує, а тому і не визнає указів Філарета, вважаючи себе чинним намісником.

Як інформувала “Новинарня“, Філарет відновив УПЦ Київського патріархату.

Читайте також:
Епіфаній скликає синод через заяви Філарета щодо відновлення УПЦ КП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.