З липня у містах можливе відключення електрики, тепла і води, – Герус

 

Запровадження нового ринку електроенергії 1 липня 2019 року може призвести до відключення деяких населених пунктів від електрики, води та тепла.

Про це повідомив представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус.

Він вважає, що вірогідність перенесення запуску ринку — дуже мала, попри те, що у парламенті зареєстровано одразу декілька законопроектів щодо перенесення ринку, яке підтримують представники Світового банку, ЄБРР, Єврокомісії та інші організації.

“Думаю, не всі розуміють результати того експерименту, а це від можливої нової хвилі невиплат зарплат шахтарям (через провал платежів/розрахунків за електроенергію) до можливого відімкнення електроенергії, води та тепла у деяких населених пунктах”, — повідомив Герус.

Нагадаємо, 5 червня Кабінет міністрів України прийняв низку документів, необхідних для запуску нового ринку електроенергії з 1 липня 2019 року.

Читайте також:
Зеленський жартував про високі тарифи, але не обіцяв нічого, – Герус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна