Зеленський утворив комісію з питань правової реформи

 

Президент України Володимир Зеленський утворив комісію з питань правової реформи.

Відповідний указ №421/2019 “Про Комісію з питань правової реформи” у п’ятницю, 21 червня,  опубліковано на сайті глави держави.

Основним завданням комісії є сприяння подальшому розвитку правової системи України на основі принципів верховенства права і пріоритетності прав людини з урахуванням міжнародних зобов’язань України.

«Утворити Комісію з питань правової реформи як консультативно-дорадчий орган при президентові України», – йдеться в документі.

Основним завданням комісії з питань правової реформи є сприяння подальшому розвитку правової системи України на основі конституційних принципів верховенства права, пріоритетності прав і свобод людини і громадянина, з урахуванням міжнародних зобов’язань України.

Також пріоритетними напрямами роботи комісії є підготовка та подання президентові України пропозицій щодо внесення змін до Конституції України і законів України. Зазначається, що зміни мають бути спрямовані на забезпечення реалізації конституційних норм і принципів, а саме пріоритетності захисту фундаментальних прав і свобод людини і громадянина, подальший розвиток законодавства про організацію судової влади та здійснення правосуддя, удосконалення законодавства про кримінальну відповідальність та кримінального процесуального законодавства України, реформування органів правопорядку, а також створення умов для реінтеграції в єдиний конституційний простір України тимчасово окупованих територій України та населення, що на них проживає.

Також цим указом ліквідовується Рада з питань судової реформи та Конституційна комісія і визнаються чинними ряд указів попереднього президента Петра Порошенка щодо судової реформи 2014-2018 років.

Як інформувала “Новинарня“, Рада суддів заявила про тиск з боку офісу Зеленського.

Читайте також:
Зеленський указом створив Офіс президента

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна