Рада суддів заявила про тиск з боку офісу Зеленського

 

Рада суддів України заявляє про тиск з боку офісу президента України Володимира Зеленського.

Про це заявив глава ради, суддя Верховного суду Олег Ткачук, передає прес-служба РСУ у своєму Facebook.

Ткачук зазначає, що 21 червня 2019 року в РСУ заплановано чергове засідання для вирішення питання про скликання позачергового з’їзду суддів з метою обрання суддів Конституційного суду України та членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

“Напередодні, сьогодні вночі та зранку до мене почала надходити інформація від суддів з різних регіонів України, членів Ради суддів України про те, що з адміністрації президента України головам судів надходять телефонні дзвінки з вимогою дати розпорядження делегованим від цих судів до Ради суддів України членам зірвати проведення засідання Ради суддів“, – підкреслив глава РСУ.

За його словами, такі спроби підірвати довіру до здатності судової влади самостійно вирішувати внутрішні проблеми і завдання, визначені Конституцією і законами України, також було продемонстровано 19 червня у ході зустрічі заступника глави офісу Зеленського Руслана Рябошапки і заступника голови РСУ Вадима Бутенка.

“Ніколи раніше працівники апарату адміністрації президента не дозволяли собі публічно демонструвати керівну і спрямовуючу роль у судовій владі”, – заявив Ткачук.

Глава ради також повідомив, що звернувся безпосередньо до Зеленського з вимогою вжити невідкладних заходів.

“Вважаю своїм громадянським і суддівським обов’язком, звернутися до президента України, генерального прокурора та директора Державного бюро розслідувань із вимогою вжиття термінових, невідкладних заходів з метою припинення та попередження тиску посадових осіб офісу президента України на суддів та судову владу, а також притягнення винних осіб до відповідальності”, – підкреслюється у повідомленні.

Читайте також:
Тимошенко поставила укази Зеленського вище Конституційного Суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна