Глава Генштабу назвав одну з проблем ЗСУ

 

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак назвав стосунки у військових колективах однією з проблем ЗСУ.

Про це він заявив у інтерв’ю “Донбас.Реалії”.

Коментуючи масові звільнення військових з лав ЗСУ, Хомчак зазначив: “Я так розумію, що від добра не йдуть, значить є проблема”.

“Проблема, яку я бачу — проблема стосунків у військових колективах. Ми збирали заступників командирів з морально-психологічного забезпечення, тих, які мають знати усі проблеми, якими живуть їхні підлеглі. Я на сьогодні розумію, що тут є якісь недопрацювання”, — заявив головнокомандувач ЗСУ.

“Коли солдат має проблему чи бачить її, чи порушення і йде не до свого командира, щобb повідомити про це, а телефонує волонтерам чи ще комусь, і щоб її вирішити, треба “зайти наверх”, щоб “зверху” вирішити її… Я так розумію, що в колективі при цьому – нездорові стосунки”, — зазначив Хомчак.

За його словами, це свідчить про байдуже ставлення начальників до підлеглих.

“Це потрібно змінити”, — додав головнокомандувач ЗСУ.

Також він заявив, що головне завдання — “не всіх познімати (з посад, — “Н”), а не втратити управління”.

“Головне — не зламати правильну систему, яка працює, а підкоригувати її. Коригувати — не значить, що одразу всіх треба знімати. І якщо тепер хтось мене не зрозуміє і не змінить — на всіх рівнях — стосунки, як вони мають бути – тоді, звичайно, будуть кадрові рішення”, — підсумував Хомчак.

Як повідомляла “Новинарня“, кількість військових частин ЗСУ зведуть до оптимальної кількості.

Читайте також:
Міністр оборони Полторак поставив завдання новому начальнику Генштабу Хомчаку. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна