Трамп звинуватив The New York Times у “держзраді”

 

Президент США Дональд Трамп звинуватив видання The New York Times у “віртуальному акті державної зради”.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як відомо, суботу, 15 червня, NYT посилаючись на власні джерела в адміністрації президента, опублікувало матеріал про американські кібератаки на російські енергомережі, що повинно було стати “попередженням Путіну”.

Неназвані джерела в матеріалі розповіли, що розміщення американських шкідливих кодів в комп’ютерних системах російських стратегічних об’єктів стало відповіддю на кампанію дезінформації, яку РФ провела під час проміжних виборів у США 2018 року.

Трамп заявив, що газета опублікувала неправдиву інформацію.

“Це віртуальний акт державної зради колись великої газети, що, мабуть, відчайдушно шукає якусь історію, будь-яку історію, навіть якщо та погана для нашої країни”, — написав Трамп у своєму мікроблозі у соціальній мережі Twitter.

У наступному дописі американський президент запевнив, що поширена NYT інформація про збільшення числа американських кібератак на Росію є неправдивою. Крім того, господар Білого дому вкотре різко розкритикував роботу ЗМІ США, назвавши їх “корумпованими”.

“Вони зроблять, або скажуть, що завгодно, анітрохи не думаючи про наслідки. Це справжні боягузи і, без сумніву, вороги народу”, — охарактеризував Трамп американських журналістів.

Раніше газета The New York Times з посиланням на неназваних нинішніх і колишніх американських урядовців, повідомила про активізацію спроб США щодо поширення шкідливих програм у російські комп’ютерні мережі, пов’язані з електропостачанням країни.

Такі дії Сполучених Штатів начебто були “застереженням” президенту РФ Володимиру Путіну, написали журналісти з посиланням на свої анонімні джерела.

Читайте також:
Майже половина американців підтримує імпічмент Трампа, – опитування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна