Екс-голову “ЦВК ДНР” Лягіна в Києві арештували на два місяці

 

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід екс-голові так званої “ЦВК ДНР” Роману Лягіну – арешт на два місяці без застави.

Про це в п’ятницю, 14 червня, повідомила в соцмережі прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“Рішенням Шевченківського суду колишнього керівника так званої “центральної виборчої комісії” терористичної організації “ДНР” Романа Лягіна взято під варту на 60 діб без альтернативи застави”, – зазначила Сарган.

Засідання провели без присутності журналістів, інформує “Інсайдер“. Близько 15-ї години прес-секретар Шевченківського суду Ольга Півень повідомила, що справу розглядатиме суддя Володимир Бугіль, однак час засідання не повідомлявся. Пізніше вона вийшла до журналістів та сказала, що засідання відбудеться в залі №13, де зібрались представники ЗМІ. Натомість засідання насправді відбулося в іншому приміщенні раніше.

Як інформувала “Новинарня“, 14 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що ГПУ і СБУ затримали колишнього керівника “центральної виборчої комісії ДНР” Романа Лягіна, який у травні 2014 року організовував та проводив незаконний референдум про незалежність “ДНР”.
СБУ представляє Лягіна також як “екс-міністра праці та соціальної політики ДНР”. Його обвинуватили в державній зраді (ст. 111 ККУ.

Правоохоронці встановили, що протягом 2014-2019 років екс-посадовець “ДНР” переховувався від українського правосуддя на тимчасово непідконтрольних територіях Донеччини та АР Крим.

“У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 111 Кримінального кодексу України, під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури ГПУ, зловмисника затримано, повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованого злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування”, – заявили в пресцентрі СБУ.

За даними ЗМІ з СБУ, спецслужба виманила сепаратиста Лягіна на підконтрольну Україну територію з Криму в результаті проведеної спецоперації.
В СБУ спростували повідомлення про те, нібито Лягін здався за програмою “На тебе чекають вдома“.

Читайте також:
Ще одна організаторка “референдуму ДНР” отримала умовний термін

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна