Ще одна організаторка “референдуму ДНР” отримала умовний термін

 

Організаторка сепаратистського референдуму 2014 року “за ДНР” у селах під Маріуполем отримала умовний термін.

28 липня 2018 року відповідне рішення виніс Першотравневий районний суд Донецької області під головуванням судді Дмитра Демочка в смт Мангуш, зазначено в реєстрі судових рішень.

Непрацююча жителька села Польове (Мангушський району) у 2014 році з ідеологічних мотивів вирішила взяти активну участь у подіях т. зв. “російської весни”. Жінка вступила у кримінальну змову із невстановленими особами з метою змінити територіальний статус України. 11 травня 2014 року вона прибула в селище Стародубівка і на території сільського клубу проводила так званий референдум. Того ж дня жінка прибула в сусіднє село Захарівка, де організовувала аналогічний антиконституційний захід.

На суді злочинниця зізналася в скоєному та розповіла, що на авто по селах її возили люди в камуфляжі, їм же вона передала “бюлетені”.

Суд визнав її винною за ст. 110 Кримінального кодексу України (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”) і засудив на 5 років позбавлення волі. Водночас на підставі ст. 75 КК України суд вирішив звільнити засуджену від відбування призначеного їй покарання з випробуванням, якщо вона протягом іспитового строку два роки не вчинить нового злочину та виконає покладені на неї обов’язки (періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання).

Читайте також:
На Донеччині суд виніс вирок за сепаратизм місцевому екс-депутату-інваліду

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна