На Донеччині суд виніс вирок за сепаратизм місцевому екс-депутату-інваліду

 

На Донеччині за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України засудили колишнього депутата селищної ради райцентру.
Сепаратист отримав п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком три роки, повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Під час досудового розслідування, яке проводили слідчі СБУ, встановлено, що колишній депутат селищної ради смт Велика Новосілка, 1960 р.н., вчинив дії з метою зміни меж території та державного кордону України.

“У квітні-травні 2014 року підозрюваний брав активну участь у підготовці та проведенні на території смт Велика Новосілка незаконного референдуму щодо самостійності терористичної організації «ДНР».
За вказівками депутата серед членів «виборчої комісії» було розподілено заздалегідь підготовлені «бюлетені», протоколи для ведення їх обліку та безпосередньо розпочато референдум. Сам засуджений особисто здійснював контроль за роботою так званої «виборчої комісії», а по закінченні незаконного референдуму організував підрахунок результатів голосування та наказав передати бюлетені учасникам терористичної організації «ДНР»”, – інформують у прокуратурі.

Зазначається, що громадянин повністю визнав свою провину та активно співпрацював зі слідством. Враховуючи це, між ним та прокурором біло підписано угоду про визнання винуватості.

Екс-депутата суд визнав винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).

Іспитовий строк для чоловіка суд обрав, враховуючи його щире каяття, стан здоров’я (інвалідність), а також позицію прокуратури.

Читайте також:
Військова прокуратура сил АТО прозвітувала про кількість засуджених “сепарів”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна