Обстріл мечеті в Донецьку – це військові провокації Росії, – представник України в ОБСЄ

 

Обстріл мечеті у Донецьку, який стався 4 червня, є спробою російських збройних формувань дискредитувати українських військових.

Про це повідомив іноземні делегації під час засідання Постійної Ради ОБСЄ у четвер, 13 червня, заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський, передає “Укрінформ”.

“Намагаючись виправдати масові порушення режиму припинення вогню на Донбасі, російські збройні формування продовжують військові провокації, зокрема проти цивільних об’єктів та житлових районів. Обстріл мечеті в Донецьку був якраз одним з таких випадків”, — сказав він.

Як зауважив представник України, відстань від мечеті до найближчих позицій ЗС України в тому районі становила 5,5 км, в той час як максимальна дальність стрільби міномета калібру 82 мм, з якого був вчинений обстріл, становить 4 км.

“Водночас найближча передова позиція російських збройних формувань знаходиться всього за 1 км, що підкреслювала СММ у своєму щоденному звіті від 5 червня. В минулому ми вже були свідками того, як російська сторона обстрілювала території, які вона окупувала, а потім обвинувачувала українську владу, в тому числі, з метою створення приводу для пропагандистських ЗМІ Росії. Ми рішуче засуджуємо цю практику і закликаємо російську сторону припинити провокації і розпочати реалізацію Мінських угод, починаючи зі всеосяжного і стійкого припинення вогню”, — заявив Лоссовський.

Читайте також:
Огляд ОРДЛО за тиждень: курорт-концтабір, черги за кашею та чиновниця із заячими вухами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна