Райсуд на Київщині після SkyUp “подарував” Коломойському відсторонення Рожкової з НБУ

 

Баришівський райсуд Київської області ухвалив рішення заборонити заступниці голови Національного банку України Катерині Рожковій брати участь у засіданнях правління НБУ та виконувати покладені на неї обов’язки.

Про це в середу, 12 червня, повідомила прес-служба Нацбанку, посилаючись на лист, у якому йдеться про ухвалення відповідного рішення суду.

Наразі інформації про таке рішення суду немає в Єдиному реєстрі судових рішень, а також до Нацбанку не надходило жодної ухвали суду.

“Відповідно до процесуального кодексу ухвала суду підлягає виконанню негайно, тобто одразу після отримання. Проте наразі ми ані отримували, ані були присутні при винесенні будь-якої ухвали про заборону членам правління Національного банку здійснювати свої повноваження. Тому ми не можемо стверджувати, що інформація про наявність відповідної ухвали відповідає дійсності”, — повідомив начальник управління претензійно-позовної діяльності юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

У Національному банку зазначили, що без отримання ухвали суду виконувати відповідне рішення не будуть. А якщо рішення суд дійсно ухвалив, то його оскаржать у порядку апеляції.

“Крім того, Національний банк готовий вивчити наявність ознак, що можуть свідчити про неправосудність таких дій судді, а отже і підстав для звернення зі скаргою на дії судді та звернення до правоохоронних органів”, — додав Григорчук.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні стало відомо, що той самий Баришівський райсуд на Київщині за скаргою громадянина призупинив ліцензію лоукостера SkyUp, хоча позивач ніколи не купував квитки компанії.

В обох скандальних рішеннях суду вбачається інтерес олігарха Ігоря Коломойського, який повернувся в Україну перед інавгурацією Володимира Зеленського.

У квітні 2018 року Дарницький районний суд Києва вже відстороняв від посади заступника голови Національного банку України Катерину Рожкову та забороняв їй брати участь у засіданнях правління НБУ за позовом нардепа від “Баткьівщини” Ігоря Луценка.

Читайте також:
На хабарі взяли голову Баришівського райсуду Київщини

“Плівки Рожкової”: керівниця з Нацбанку стала фігурантом справи НАБУ. ОНОВЛЕНО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна