Суд відсторонив від посади заступника голови НБУ Рожкову

 

Дарницький районний суд Києва відсторонив від посади заступника голови Національного банку України Катерину Рожкову та заборонив їй брати участь у засіданнях правління регулятора.

Про це повідомив народний депутат від “Батьківщини” Ігор Луценко, який подавав відповідний позов до суду.

“Сьогодні (24 квітня) передав у НБУ ухвалу за моїм позовом, котрою суд відсторонив від посади таку відому особистість, як Катерину Рожкову, багаторічну заступницю Гонтаревої. Разом з останньою вони ухвалювали рішення в НБУ в інтересах банків в порушення антикорупційного законодавства. І не просто банків, а, судячи із записів телефонних розмов Рожкової, – російських банків, зокрема, так званого “Банку Москви” (БМ Банк), а також “Внєшторгбанка”, – написав Луценко у “Фейсбуці”.

“Як народний депутат, я довгий час добивався відставки нинішнього керівництва Нацбанку, за моїми зверненнями було зареєстровано низку кримінальних проваджень стосовно діянь команди Гонтаревої в НБУ. Попри те, що Гонтарева пішла, її найближча соратниця Рожкова залишилася, щоб прикривати ті корупційні схеми, котрі були започатковано раніше”, – зазначив нардеп.

У рішенні суду вказано, що Рожкову відсторонили від посади “до вирішення даного спору по суті”.

Читайте також:
“Плівки Рожкової”: керівниця з Нацбанку стала фігурантом справи НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна