Зеленський вніс Вадима Пристайка на посаду глави МЗС

 

Президент Володимир Зеленський вніс до ВР подання на призначення міністром закордонних справ свого теперішнього зовнішньополітичного радника Вадима Пристайка.

Про це на брифінгу у вівторок, 11 червня, заявив заступник глави АП Руслан Рябошапка.

За його словами, Зеленський підписав подання на звільнення з посади міністра закордонних справ Павла Клімкіна та вніс до Ради подання на призначення на цю посаду Пристайка.

Як відомо, раніше у ЗМІ Пристайка називали головним претендентом на посаду глави МЗС, проте він був призначений на пост заступника глави адміністрації президента – зовнішньополітичного радника президента Зеленського, після того, як від цієї посади відмовилася вже призначена заступник глави МЗС Лана Зеркаль (Зеленський скасував указ).

Кар’єрний дипломат Вадим Пристайко у липні 2017 року був призначений послом України при НАТО.
На дипломатичній службі він – з 1997 року.
Із 2014 року до був заступником міністра закордонних справ України – керівником апарату, з березня 2017 року – першим заступником міністра.
Раніше працював заступником директора департаменту НАТО, заступником керівника місії посольства України в Сполучених Штатах Америки, надзвичайним і повноважним послом України в Канаді.

Нагадаємо, 17 травня – перед інавгурацією нового президента – Павло Клімкін повідомив, що написав заяву про відставку з посади глави МЗС. Однак 6 червня Верховна Рада не проголосувала за його звільнення.

Читайте також:
Пристайко кілька годин консультував Зеленського щодо врегулювання ситуації на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна