Обстріли в Новолуганському: до Дніпра доправили 10 поранених військових

 

Після обстрілів у Новолуганському Донецької області до Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова в Дніпрі доправили 10 поранених військових.

Про це головний лікар закладу Сергій Риженко повідомив у коментарі журналістам, передає “Радіо Свобода”.

За його даними, 7 червня поранених доставили санітарною авіацією. Найважчих поранених прооперували на вихідних. За словами лікаря, двоє з десяти бійців зараз у тяжкому стані. В одного пробита легеня, у другого – численні осколкові поранення.

Решта бійців у стані середньої тяжкості, вони отримали мінно-вибухові поранення та контузії.

У понеділок п’ятеро з них поїдуть на похорон бойового товариша Дмитра Пругла з Полтави, загиблого під Новолуганським 7 червня.

Як інформувала “Новинарня“, вночі у п’ятницю, 7 червня, внаслідок прицільного артилерійського обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій спецпідрозділу “Азов” поблизу населеного пункту Новолуганське на Світлодарській дузі загинули двоє бійців — Дмитро Пругло (“Круглий”) і Максим Олексюк (“Максон”). Загалом за добу, крім двох загиблих, було поранено і травмовано 12 бійців.

Напередодні, 5 червня, представник України в ТКГ у Мінську Леонід Кучма від імені президента Зеленського озвучив ініціативу “заборонити стріляти у відповідь”.

Командувач ООС Олександр Сирський 8 червня заявив, що командири підрозділів ОС на лінії розмежування мають повне право відкривати вогонь по противнику в разі потреби.

У понеділок, 10 червня, журналісти оприлюднили інформацію про те, що розвідка полку “Азов” бачила артилерію ворога за кілька днів до обстрілу, але не отримала дозволу від командування на ураження.

Читайте також:
“Не стріляти у відповідь”: мирні ініціативи Зеленського на ТКГ зустріли схвальну реакцію ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна