Порошенко заявив, що не проти стати прем’єром та розповів, з ким не об’єднається в коаліцію

 

П’ятий президент України Петро Порошенко очолив передвиборчий список своєї партії “Європейська солідарність” і заявив, що в разі перемоги на дострокових парламентських виборах, готовий стати прем’єр-міністром.

Про це Порошенко повідомив у відповідь на запитання журналіста «Громадського ТБ».

Якщо ми переможемо на виборах, то — так“, — сказав Порошенко у відповідь на уточнююче питання про те,чи розглядає Порошенко можливість стати прем’єром.

Крім того, він розповів, що “Європейська солідарність” не буде об’єднуватися в коаліцію з представниками опозиційних політичних сил, які входять до складу «Опозиційного блоку» та “Опозиційна платформа – за життя”, пише “Укрінформ”.

“Євросоюз і НАТО – це досягнення нашої мети і головної нашої стратегії і ми беремо на себе публічне зобов’язання – не вступати в коаліцію з тими політичними силами, які перешкоджають цьому, – з “опозиційними платформами” та іншими частинами партії Януковича“, – сказав Порошенко.

За його словами, партія “ЄС” розраховує, що відповідні заяви зроблять й інші політичні сили, які претендують на те, щоб називатися демократичними або проєвропейськими.

Порошенко підкреслив, що “Європейська солідарність” – це державницька проукраїнська і проєвропейська партія. “Наші прибічники голосували за нас на президентських виборах, і ми вдячні їм за це”, – додав Порошенко.

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні партія Порошенка назвала першу двадцятку списку.

Читайте також:
Від Разумкова до Беленюка. Партія “Слуга народу” затвердила список на вибори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна