На Одещині випробовуватимуть ракети: обмежено доступ до двох мисів та морської коси

 

З 12 по 14 червня відбудуться випробування ракет з бойовими стрільбами, у зв’язку з чим буде обмежено доступ до мисів “Калфа”, “Льодовики” і частини морської коси від населеного пункту Лебедівка Татарбунарського району Одеської області.

Про це повідомляє командування Державного випробувального полігону.

“Командування Державного випробувального полігону повідомляє про проведення з 12 по 14 червня 2019 року випробувань з бойовими стрільбами. У цей період буде обмежено доступ до мисів “Калфа”, “Льодники” та 1-10 кілометра морської коси від населеного пункту Лебедівка. Знаходитися на вказаній території в цей час суворо забороняється!“, – йдеться в повідомленні.

В повідомленні підкреслили, що уламки ракет та безпілотних літальних апаратів вибухонебезпечні, тому при їх виявленні необхідно негайно повідомити командування полігону і до прибуття спеціалістів обмежити доступ людей до вказаних предметів.

Командування Державного випробувального полігону принесло вибачення жителям Одещини за тимчасові незручності.

Відзначимо, що наприкінці травня на Державному випробувальному полігоні успішно пройшли випробування реактивних систем “ВІЛЬХА-М” та “ВІЛЬХА-Р”, розроблених у співпраці кластеру високоточної зброї та боєприпасів “Укроборонпрому”.

Наразі підприємства “Укроборонпрому” завершують основні етапи випробувань реактивних систем “Вільха-М” та “Вільха-Р”, які є модернізацією “Вільхи”, що знаходиться у серійному виробництві.

У межах випробувань планується провести вогневі випробування ракетного комплексу “Нептун” з крилатою ракетою Р-360, яка здатна знищувати цілі на відстані у 300 км. Під час пуску буде завершено випробування головки самонаведення крилатої ракети в умовах складного маневрування при наведенні ракети на ціль.

Як інформувала “Новинарня“, на Одещині випробували новий ракетний комплекс “Нептун-360” з крилатою ракетою.

Читайте також:
Винищувачі, ракети та ЗРК: Як ОСи відпрацьовували протиповітряну оборону. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна