На Одещині випробували новий ракетний комплекс “Нептун-360” з крилатою ракетою. ВІДЕО

 

Ракетний комплекс РК-360МЦ “Нептун” пройшов вогневі випробування на одному з військових полігонів на Одещині.

Під час стрільб перевіряли роботу низки нововведень у конструкцію крилатої ракети Р-360. Ракетний комплекс виготовило конструкторське бюро “Луч”, повідомляють у прес-службі “Укроборонпрому”.

Конструктори внесли важливі зміни, які направлені на значне підвищення ефективності крилатої ракети. Насамперед Р-360 отримала нову головку самонаведення, яка дозволяє захоплювати ціль в умовах складного маневрування. Також крилата ракета отримала і новий стартовий двигун, що забезпечує більш активне виведення на маршову ділянку польоту, а також крила та рулі більшої площі, які мають підвищити керованість та маневреність Р-360.

Окрім того, у крилатій ракеті було замінено частину електронних та цифрових систем, які мають забезпечити її роботу у складних умовах.

Серед цих нововведень – новий радіовисотомір, завдяки якому вдалось зменшити висоту польоту Р-360. Як пояснили в “Укроборонпромі”, саме цей параметр є одним із найважливіших, бо чим менша висота польоту, тим складніше противнику побачити та перехопити крилату ракету. І тепер Р-360 може летіти у лічених метрах над поверхнею. Це значно зменшує час для її виявлення, ідентифікації та перехоплення, запевнили в “Укроборонпромі”.

Також замінили складові частини системи навігації, які тепер забезпечують роботу навіть в умовах потужного використання противником засобів радіоелектронної боротьби.

“Загалом, враховуючи всі зміни у крилатій ракеті Р-360, а також її можливості маневрувати на маршруті польоту до цілі, стає можливим обійти зони протиповітряної оборони противника та знищити ціль у тилу ворога несподіваним ударом”, – сказано в повідомленні “Укроборонпрому”.

Вогневі випробування ракетного комплексу “Нептуна”, до складу якого входять універсальна самохідна пускова установка, транспортна машина для перевезення ракет, транспортно-заряджаюча машина та командно-штабний модуль, відбувалися у рамках випробувань, під час яких пройшли пуски модернізованої реактивної системи “Вільха”.

Читайте також:
Уряд виділив на аудит “Укроборонпрому” ₴32 мільйони

“Розумна броня”. В Україні створили комадно-штабну машину для сучасного поля бою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна