“Розумна броня”. В Україні створили комадно-штабну машину для сучасного поля бою. ВІДЕО

 

На “Київському бронетанковому заводі” створили нову командно-штабну машину БТР-3КШ, яка має автоматизовану систему управління боєм та дозволяє оперативно передавати бойові задачі та контролювати їх виконання.

Про це в понеділок, 15 квітня, інформує прес-служба “Укроборонпрому”.

Новинка призначена для управління підрозділами в умовах сучасного поля бою.

Зазначається, що “серцем” БТР-3КШ є новітня автоматизована система управління боєм, яка об‘єднує всю передану по захищеному цифровому зв‘язку інформацію щодо місцезнаходження підрозділів, цілей та засобів вогневого ураження.

 

“Ця інформація може надходити від командирів відділень, окремих бойових машин, розрахунків, передових навідників, безпілотників, контрбатарейних радарів, інших учасників бою та засобів спостереження. У свою чергу, автоматизована система управління боєм виводить цілісну картину на тактичні комп’ютери та дозволяє оперативно передавати бойові задачі та контролювати їх виконання”, – розповіли в концерні.

Така система дозволяє значно підвищити ефективність виконання бойового завдання та повністю відповідає сучасній концепції ведення війни, коли перевага над ворогом досягається кращою координацією та взаємодією між всіма підрозділами на полі бою та постійним обміном інформацією.

Окрім того, БТР-3КШ має у своєму складі власні безпілотні комплекси, що дозволяє самостійно отримувати уточнену інформацію.

З метою захисту новостворена БТР-3КШ оснащена бойовим модулем “ІВА-М”. Цей модуль з дистанційним керуванням озброєний 12,7-мм кулеметом, оснащений денним та тепловізійним прицілом з далекоміром, системою постановки димової завіси.

Машина вміщує 9 членів екіпажу. Збільшився простір робочої зони, розширені бокові двері, замінені сидіння на більш комфортні та встановлена потужна система кондиціонування повітря.

Як інформувала “Новинарня“, Україна випробує новітнє ракетне озброєння.

Читайте також:
Підрозділи ООС провели навчання із залученням “Точок-У”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна