“Воронцов би помер вдруге”: в Криму затопило історичну пам’ятку

 

У Криму потужними зливами затопило одну з найвідоміших історичних пам’яток, яка є візитівкою півострова, – Воронцовський палац.

Про це пише сайт blackseanews з посиланням на соцмережі.

“Наш палац затопило – в блакитній вітальні відвалилася штукатурка, вестибюль, кабінет Воронцова – води було по щиколотку, пошкоджені картини! Воронцов би помер вдруге, якби це побачив“, – пишуть кримчани в соцмережах.

“Чому за цей час не відремонтували дах, чому не передбачили, що може піти дощ? Питання до керівництва Воронцовського палацу! 60 млн на дах. З грудня 2018 по грудень 2019 дах треба було робити в першу чергу над залами! У 2017 році вже робили дах! Хто приймав роботи? Хто тепер відповість за псування майна? Якщо затопило перший поверх, так що ж діється на другому, де ймовірно знаходяться фонди музею! Це справжня трагедія”, – цитує сайт пости кримчан.

Директор Алупкінського палацово-паркового музею-заповідника Олександр Балінченко підтвердив, що в палаці міняють покрівлю. Роботи плануються до 2022 року.

“У головному корпусі замінюється на мідну покрівлю старий дах. Сьогодні була якась ненормальна злива… Частина води потрапила під цю тимчасову покрівлю. Унаслідок цього по різних каналах, які в палаці є, вона потрапила в приміщення другого поверху і частково в приміщення експозиції, зокрема, блакитну вітальню”.

За його словами, до 10 червня у палаці проводитимуться роботи з просушування приміщень та приведення їх температурних і кліматичних показників у норму, у зв’язку з чим до понеділка основна експозиція, розміщена в головному корпусі, буде закрита.

Також сильна злива затопила місто Севастополь.

Як відомо, Воронцовський палац – видатний пам’ятник епохи романтизму 1830-1840-х років. Він належав генерал-губернатору Новоросійського краю графу Михайлу Воронцову (1782-1856). Проект палацу був розроблений одним з кращих англійських архітекторів Едвардом Блором (1789-1879), придворним архітектором короля Вільяма IV. Будівництво тривало двадцять років.

Палацовий комплекс складається з п’яти корпусів з вежами, відкритими і замкнутими двориками, терасами, сходами. Він має багатющу музейну колекцію.

Як інформувала “Новинарня“, на муралі з Путіним у Криму з’явилося “послання до ФСБ”.

Читайте також:
Нардеп Шуфрич їздив до окупованого Криму. Купив цибулі. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна