Трамп припускає можливість військової операції в Ірані

 

Президент США Дональд Трамп заявив про можливість використання військової сили проти Ірану.

Про це повідомляє Reuters.

На запитання чи вважає президент, що йому доведеться застосувати військову силу проти Ірану, Трамп відповів: “Завжди є така ймовірність. Хочу я цього? Ні. Але завжди є така можливість”. Однак Трамп також заявив, що сподівається на переговори з президентом Ірану Хасаном Роухані.

“Так, звичайно, я волів би переговори. Він (Роухані, — “Н”) нещодавно сказав, що не хоче зводити стіну зі Сполученими Штатами”, — додав він.

Нагадаємо, Трамп заявив, що США можуть вступити в переговори з Іраном, якщо іранська влада сама цього захоче. Водночас він додав, що Роухані хоче вести переговори.

Як повідомляла “Новинарня“,  президент США Дональд Трамп оголосив у травні 2018 року, що Вашингтон виходить з угоди з Іраном щодо ядерної програми. Він також повідомив про відновлення всіх санкцій проти Ірану. США ввели в дію першу частину цих заходів із 7 серпня 2018-го.
Вашингтон заявив про мету довести експорт іранської нафти до нуля і закликав її покупців відмовитися від таких закупівель.
Раніше США вводили паралельні санкції проти Росії, Ірану та КНДР у серпні 2017 року.

Читайте також:
ЄС вводить нові санкції проти Ірану

США планують відправити 120 тисяч військових на Близький Схід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна