Російські військові покинули позицію під Водяним. Тепер там ОСи

 

Поблизу населеного пункту Водяне, неподалік Маріуполя, бійці Збройних сил України зайняли низку ворожих позицій, на яких виявлено озброєння та амуніція російського виробництва

Про це повідомив на сторінці у Facebook речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

Серед знайденого озброєння – автоматичний гранатомет АГС-17, корпус стріляної реактивної протитанкової гранати РПГ-27 “Таволга”.

Вказаний корпус від реактивної штурмової гранати “Таволга” віднайдений на залишених позиціях російсько-терористичних військ на околицях населеного пункту Водяне Волноваського району Донецької області.

Разом із цим, на цьому ж місті виявлено амуніцію у характерному для Збройних Сил Російської Федерації камуфляжному фарбуванні, а саме: два шоломи захисних, бронежилети 6Б45 та 6Б45-1.

Окрім цього, при пошукових заходах на цьому ж місці разом із вищевказаними предметами виявлено автоматичний гранатомет АГС-17 та стакан касети КПОМ 2 до протипіхотних мін.

Інформації щодо дати зайняття та обставин за яких бойовики покинули позиції – не повідомляється.

Користувачі соцмереж натомість кажуть, що йдеться про позицію з назвою “Дєрзкая” – під Пікузами. Вона була на найвищій точці та фактично контролювала все Водяне.

“Біля неї й були найбільш запекліші бої. Для колаборантів це була найгарячіша точка, там в них були дуже великі втрати. А потім морпіхи підкопалися до неї та пішли копати у тил, взявши цю позицію у вогневий мішок. Після чого питання стояло лише в тому, коли ворог втомиться втрачати своїх бійців. І ось. Тиждень після того, як на цих позиціях були втрати – майже взвод вбитими та пораненими, – сепари пішли та не повернулись. На позиції ворога зайшли ЗСУ. Ось така тактика у позиційній війні. Без штурмів. Тишком, нишком. Але з величезними втратами для ворога”, – пише у Facebook волонтер та блогер Карпюк Олександр “Serg Marco”.

Офіцер Збройних сил Гліб Бабіч відзначає, що особливий внесок у звільнення позиції зробила 36-та окрема бригада морської піхоти, зокрема –  503-ій окремий батальйон морської піхоти.

“Занадто багато ця відмітка на карті випила крові. У буквальному сенсі. Вийду з зони – обов’язково вип’ю коньяку з цього приводу. Вітаю всі без виключення підрозділи, які воювали на цій ділянці на протязі всіх цих років”, – написав Бабіч у FB, ілюструючи ту точку на карті.

Як інформувала “Новинарня“, ОСи відповіли на обстріли бойовиків: позицію та міномети знищено.

Читайте також:
“Азов” показав, як знищив позиції окупантів на Світлодарській дузі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна