Українські десантники поїхали навчатися на військову базу НАТО в Румунії

 

Українські військові беруть участь у міжнародних навчаннях “SABER GUARDIAN-2019”, які стартували в Румунії та триватимуть два тижні.

Про це у вівторок, 4 червня, повідомляють у прес-службі Міноборони.

“На території однієї з військових баз НАТО у Румунії розпочалися міжнародні навчання “SABER GUARDIAN — 2019”, до яких залучаються представники з 16 країн: Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Вірменії, Греції, Грузії, Італії, Литви, Латвії, Македонії, Німеччини, Польщі, Румунії, США та України”, – йдеться в повідомленні.

Україну на міжнародних військових маневрах представляє зведена ротно-тактична група 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Навчання триватимуть понад два тижні та відбуватимуться у кілька етапів на різних ділянках військового полігону.

За інформацією Міноборони, першим етапом навчання для українських десантників є планування майбутніх дій на наступні етапи маневрів, відпрацювання бойових наказів за стандартами НАТО, проведення рекогностування ділянок полігону та постановки завдань особовому складу на наступний день навчань.

В оборонному відомстві також уточнили, що зведена ротно-тактична група 25-ї окремої повітрянодесантної бригади ДШВ ЗСУ буде виконувати навчальні завдання в рамках навчань у складі механізованого батальйону Збройних сил Румунії при підтримці інструкторів Міжнародного центру миротворчості та безпеки на території Міжнародного навчального центру с. Чінку (Румунія).

Як інформувала “Новинарня“, десантники 95-ї ОДШБ пройшли кількадесят кілометрів рейдом-навчанням.

Читайте також:
Підрозділи ДШВ отримали американські парашутні системи спеціального призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна