“Нам потрібні реальні кримінальні справи”: Зеленський “нарізав завдань” Баканову

 

Президент України Володимир Зеленський вимагає від тимчасово виконуючого обов’язки голови Служби безпеки України Івана Баканова відзвітувати про результати роботи вже за два тижні та наголошує, що “потрібні реальні кримінальні справи”.

Про це йшлося на зустрічі Баканова з президентом, інформує прес-служба АП.

“Ми зараз говоримо не про наші особисті взаємини, а про дуже серйозну відповідальність перед народом України. Ти – виконувач обов’язків голови СБУ. Я дуже хочу, щоб не тільки я поважав тебе як товариша, а щоб тебе поважав народ України. У нас дуже мало часу, щоб провести перезавантаження СБУ. Нам потрібні реальні кримінальні справи. Треба розібратися з контрабандою”, – каже президент.

Зеленський наголосив, що працівники СБУ “повинні довести, що вони не лише фахівці, а й порядні люди”.

“Є великий запит на справедливість. Ми маємо показати суспільству, що СБУ справді працює. Хочеться, щоб увесь світ бачив, що ми почали з чистого аркуша будувати Україну”, – зауважив Зеленський.

Іван Баканов зазначив, що “контрабанда й тіньова економіка, які знекровлюють країну, повинні бути подолані”. Та пообіцяв, що зробить усе можливе, аби виконати доручення Зеленського.

Баканов також наголосив, що “прагнутиме культивувати у Службі безпеки людські цінності“.

“Ми завжди казали один одному правду, не давали казати неправду іншим. Ми ніколи не крали, не давали красти іншим і завжди залишалися людьми. Мені здається, що пріоритетом роботи СБУ мають бути такі цінності. За будь-яких обставин ми маємо залишатися людьми”, – сказав т.в.о. голови української спецслужби.

Вже під час своєї першої пресконференції Баканов між рядків натякнув, як шукатиме “реальні кримінальні справи”.

Він закликав до співпраці… журналістів.

“Потрібно налагодити ефективні комунікації з суспільством, з журналістами. Тому хочу запросити всіх журналістів-викривачів до співпраці. Якщо у вас є матеріали щодо злочинів, які ви розслідуєте, будь ласка, звертайтеся до Служби безпеки України. Ми будемо їх опрацьовувати та інформувати – у тому числі, і за допомогою вас, – суспільство про стан таких розслідувань”, – заявив Баканов.

Він додав, що якщо матеріали будуть не у підслідності СБУ, їх відправлятимуть до компетентних правоохоронних органів.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський звільнив заступника голови СБУ.

Читайте також:
Заступником голови СБУ може стати “людина Авакова”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна