В Україну не “пустили” ще п’ять пропагандистських книг з Росії

 

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ “Якабу Трейд” у видачі дозволів на ввезення з території РФ п’яти книг через “ознаки пропаганди держави-агресора”.

Про це в четвер, 30 травня, повідомляє прес-служба комітету.

Зазначається, що ознаки пропаганди знайдено в книгах низки московських видавництв. Зокрема, не буде розповсюджуватися в Україні дитяча книга Євгенії Попової та Лілу Рамі “Найди и покажи. Кем я стану?”, у якій “окремі глави присвячені пропаганді російських силових структур і військових професій”.

“Також не отримали підприємці дозвіл на ввезення з території держави-агресора книги М. Дорофєєва “Джедайские техники”, у якій авторка використовує для прикладів кративного і швидкого мислення символи комуністичної доби. Подібні приклади “життя-подвигу” наводить у своїй книзі “Бізнес – це психологія” і Марина Мелія”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, дозвіл не надали на ввезення російських перекладів книг Френсіса Реймонда “История бизнеса. День за днем” та Джолайн Годфрі “Как научить ребенка общаться с деньгами”, оскільки “видавець використав в оформленні видань символіку держави-агресора”.

Як інформувала “Новинарня“, в Україну заборонили ввозити ще 10 книг із ознаками російської пропаганди.

Читайте також:
Держкомтелерадіо України вніс в «чорний список» книгу Поклонської

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна