Російські силовики затримали в Джанкої кримськотатарську активістку

 

У Джанкої на анексованому РФ Кримському півострові російські силовики затримали кримськотатарську активістку Лутфіє Зудієву.

Про це заявив адвокат Еміль Курбедінов, повідомляє в четвер, 30 травня, проект Крим.Реалії.

За словами Курбедінова, активістку затримали співробітники російського Центру з протидії екстремізму. Їй інкримінують “демонстрацію забороненої символіки”, що передбачає адміністративний арешт.

Курбедінов сказав, що російські силовики везуть Зудієву до Сімферополя.

Як повідомив чоловік активістки Сейтасан Зудієв, її затримали на ринку. Чоловік каже, що силовики були одягнені у цивільне і заблокували авто, в якому була Лутфіє Зудієва, зажадавши, щоб та проїхала з ними до відділку.

Публічних коментарів російських силових відомств щодо затримання немає.

Як відомо, після анексії фактична російська влада практикує у Криму масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, діячів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу, а також кримських мусульман.

Як інформувала “Новинарня“, ФСБ в Криму провела обшуки в батьків представниці “кримськотатарського батальйону”.

Читайте також:
У НАТО вкотре закликали РФ покинути Крим та Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна