Порошенко передасть 1,75 млн. грн. фонду “Повернись живим” та львівському волонтеру

 

Колишній президент України Петро Порошенко передасть фонду “Повернись живим” та волонтеру зі Львова, засновнику магазину військового спорядження “Резервіст” Богдану Масляку, 1,75 млн. грн.

Про це екс-голова держави заявив сьогодні, 30 травня, в ході зустрічі з засновником Фонду Віталієм Дейнегою та Богданом Масляком, повідомляють у фонді.

Кошти між благодійниками будуть поділені порівну – по 875 тис. грн.

“1,75 млн грн політик виграв у суді. Нагадаємо, ВВС опублікували матеріал, де вказали, що посередники Порошенка заплатили щонайменше 400 тис. доларів за першу зустріч з тоді новообраним президентом США Дональдом Трампом. Тепер уже екс-голова України заявив, що ця інформація не відповідає дійсності і подав у суд. В результаті, адвокати політика виграли справу: суд у Лондоні визнав матеріал ВВС однобоким та стягнув з журналістів грошову моральну компенсацію”, – розповідають у фонді про джерело походження коштів.

“Ми ще не визначилися остаточно, але найбільш вірогідний варіант – гроші будуть використані на організацію національного відбору до збірної України на Invictus Games у Гаазі у 2020 році“, – прокоментував Дейнега.

Керівник фонду також підкреслив, що “Повернись живим” є аполітичною благодійною організацією, яка не агітує за жодного з політиків, хоч і залишає за собою право критикувати їх.

Як інформувала “Новинарня“, Порошенко передасть компенсацію від ВВС на благодійність, зокрема — на допомогу ЗСУ.

Читайте також:
Порошенко подарував десантникам 430 снайперських гвинтівок, – Бірюков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна