Порошенко передасть компенсацію від ВВС на благодійність, зокрема — на допомогу ЗСУ

 

Президент Петро Порошенко передасть на благодійність матеріальну компенсацію від концерну ВВС за поширення неправдивої інформації.

Про це заявив речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв на брифінгу, повідомляє “Укрінформ”

“ВВС визнала, що ця інформація була недостовірною, і, відповідно, буде виплачена Порошенку компенсація за шкоду, заподіяну його репутації. І я уповноважений заявити, що коли ця компенсація надійде, Порошенко пожертвує її благодійні цілі”, — сказав він.

Медведєв не уточнив, на які саме цілі буде передано компенсацію, але додав, що, можливо, вона піде й на благодійну допомогу Збройним силам України.

Водночас речник штабу нагадав, що протягом останніх п’яти років чинний президент і компанії, бенефіціаром яких він є, здійснили благодійних внесків на суму понад 1,2 млрд. гривень.

За його словами, близько половини цих грошей витрачені на потреби українського війська.

Як повідомляла “Новинарня“, британська служба BBC вибачилася перед президентом України Петром Порошенком і погодилася виплатити відшкодування за некоректний матеріал.
Йдеться про текст, у якому мовилося про те, що сторона Петра Порошенка заплатила гроші за те, аби продовжити його зустріч з президентом США Дональдом Трампом. У ньому зазначали, що за це адвокату Дональда Трампа Майклу Коену перерахували 400 тис. доларів.
Статтю опублікували на сайті ВВС у травні 2018 року, однак невдовзі видалили. Ця інформація також звучала у програмі BBC на телебаченні.

Після цього Порошенко подав до суду на BBC за матеріал про оплату ним зустріч зі з Трампом. У позові зазначалося, що BBC відмовилось опублікувати спростування або вибачення.

Нагадаємо, суд у Лондоні визнав “однобоким” матеріал ВВС про нібито “куплену” зустріч Порошенка з Трампом.

Читайте також:
Стали відомі деталі суду Порошенка з BBC через статтю про “оплачену” зустріч із Трампом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна