Порошенко подарував десантникам 430 снайперських гвинтівок, – Бірюков

 

З початку 2018 року корпорація “Рошен”, що належить Петрові Порошенку, на благодійних засадах передала в Десантно-штурмові війська ЗСУ 430 снайперських гвинтівок.
Як передає “Новинарня“, про це заявив радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

“430 снайперських гвинтівок.
…Це пост про те, що в цьому році при прямому сприянні компанії “Рошен” закуплено і передано в ДШВ трошки озброєння. Зовсім трохи.
305 снайперських гвинтівок “Зброяр Z-10”.
125 снайперських гвинтівок “Savage-110”.
Ні, я не помилився в цифрах і не помилився в порядках. Триста п’ять. Сто двадцять п’ять. Та сама компанія. А ти й далі пиши свої багатозначні коментарі про те, що він наживається на війні. Це дуже і дуже актуально, так”, – написав Бірюков у “Фейсбуці” 8 вересня, коментуючи запити народного депутата Віталія Купрія з приводу нібито зловживань при передачі благодійним фондом Порошенка снайперської зброї у війська.

“І це лише верхівка айсберга допомоги нашій армії”, – додав помічник президента, який також виконує функції його піарника.

Нагадаємо, у серпні 2017 року Бірюков заявляв про передачу Порошенком 3-му полку ССО ЗСУ ста снайперських комплексів.

Тоді ж адміністрація президента у відповідь на журналістський запит розповіла про схему таких поставок: “Петро Порошенко і компанії, бенефіціарним власником яких він є, передали українській армії снайперські гвинтівки та інше озброєння. Для передачі зброї було укладено тристоронню угоду між виробником, благодійником та отримувачем. Отримувачем цієї зброї є Міністерство оборони… Благодійна програма була започаткована корпорацією “Рошен” у 2014 році (до передачі корпорації у довірче управління Rotschild) за ініціативи Петра Порошенка”.
Зазначалося, що всі податки при таких операціях сплачуються і “Рошен” й надалі допомагатиме армії.

Читайте також:
Е-декларація Порошенка: мільярдер віддав на благодійність і армію 400 млн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна