Зеленському доповіли про полонених з 53 омбр: держзрада відсутня

 

Президент Володимир Зеленський заслухав інформацію щодо обставин, за яких вісім військовослужбовців мотопіхотного батальйону 53 окремої механізованої бригади ЗСУ  нещодавно потрапили у полон.

Про це в середу, 29 травня, інформує прес-служба адміністрації президента.

Службове розслідування цього інциденту, яке проводиться за наказом командувача операції Об’єднаних сил, факту державної зради не встановило.

“Водночас щодо командування батальйону та 53 омбр  будуть зроблені управлінські та дисциплінарні висновки у зв’язку з суттєвими прорахунками в організації бойової підготовки та внутрішньої служби”, – йдеться у повідомленні прес-служби АП.

Крім цього, встановлено порушення особовим складом прикордонного наряду на КПВВ «Новотроїцьке», КП «Березове-1» та «Березове-2» порядку контролю за переміщенням через лінію зіткнення.

«Ми діятимемо максимально швидко та ефективно для звільнення наших хлопців», – зазначив глава держави та наголосив, що буде зроблено все необхідне для повернення полонених бійців.

Як інформувала “Новинарня“, вісім військових ООС потрапили в полон бойовиків на Донеччині.

Читайте також:
“Постріли не подіяли”. Стали відомі подробиці полону групи старшин 53 омбр

“Без зброї та тверезі”. У 53 омбр розповіли деталі полону своїх військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна