Апеляційний суд випустив з-під арешту генерала Заману

 

Апеляційний суд міста Києва задовольнив скаргу колишнього начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-полковника Володимира Заману.

Про таке рішення АСК у п’ятницю, 24 травня, повідомили помічники Замани на його сторінці у Facebоok.

Заману зобов’язали прибувати за кожним викликом слідчого, прокурора чи суду.

Таким чином, Апеляційний суд скасував рішення Печерського районного суду міста Києва від 26 лютого ц.р.

Повний текст рішення колегії суддів (Ященко, Лашевич, Росік) оголосять 29 травня о 16.00.

Як повідомляла “Новинарня“, вранці 25 лютого військовою прокуратурою спільно із СБУ було затримано за держзраду колишнього керівника Генерального штабу ЗСУ Володимира Заману.
Йому вручили підозру у державній зраді (ч.1 ст.111 КК України).

За словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, Замана низкою своїх наказів позбавив Українську державу основної ударної сили Збройних сил – протиповітряної оборони. Через директиви екс-глави Генштабу на початок анексії Криму в Україні не було обліку військовослужбовців, які підлягають призову в разі воєнних дій, підкреслив військовий прокурор. Він також заявив, що в особовій справі Замани було сфальсифіковано дані про присягу на вірність народу України.

Генпрокурор Юрій Луценко сказав, що реформа структури ЗСУ, яку провів Замана, фактично “готувала анексію Криму”. За його словами, саме Замана видав директиву, якою підпорядкував керівнику Військово-морських сил адміралу Юрієві Ільїну, підозрюваному в Україні в держзраді, усі частини тактичної групи “Крим” ЗСУ, і такі дії паралізували опір українських військовослужбовців російській агресії.

Замана у відповідь заявив, що складав присягу 1993 року, коли прибув служити в ЗСУ. За словами генерал-полковника, він скорочував тільки ті підрозділи, яких армія не потребувала, назвавши текст підозри “нісенітницею”.

26 лютого Заману заарештували. Протягом трьох місяців Печерський райсуд тричі продовжував тримання генерала під вартою, востаннє – до 17 червня включно.

Генерал Замана відкидає всі звинувачення і готовий доводити свою правоту.

Як відомо, Володимир Замана обіймав посаду керівника Генерального штабу Збройних сил України з лютого 2012 року до 19 лютого 2014 року.
З 22 лютого по червень 2014 року був уповноваженим Верховної Ради з контролю за діяльністю Міністерства оборони.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна