Суд на місяць взяв під варту екс-начальника Генштабу Заману

 

Печерський райсуд Києва під головуванням судді В’ячеслава Підпалого обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому керівникові Генштабу ЗСУ Володимиру Замані.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Клопотання прокурора Головної військової прокуратури Генпрокуратури України Осиченка про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного Замани Володимира Михайловича 3.12.1959 року народження задовільнити… Строк тримання під вартою Замані Володимиру Михайловичу обчислювати по 27.03.2019 року”, – виголосив слідчий суддя.

Суддя Підпалий також зазначив, що ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п’яти днів з дня її оголошення, а підозрюваним в цей же строк з моменту вручення йому копії даної ухвали.

Як повідомляла “Новинарня“, вранці 25 лютого військовою прокуратурою спільно із СБУ було затримано за держзраду колишнього керівника Генерального штабу Збройних сил України генерал-полковника Володимира Заману.

Йому вручено підозру у державній зраді (ч.1 ст.111 КК України). Повідомлення про підозру налічує 80 аркушів.

Замана відкидає всі звинувачення і готовий доводити свою правоту.

Як відомо, Володимир Замана обіймав посаду керівника Генерального штабу Збройних сил України з лютого 2012 року до 19 лютого 2014 року.

З 22 лютого по червень 2014 року був уповноваженим Верховної Ради з контролю за діяльністю Міністерства оборони України.

Читайте також:
Проти Медведчука порушили справу за підозрою в державній зраді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна